مقدمه:

همانطور که میدانید هنگام خرید و تهیه رنگ روغن ،بر روی تیوپ آن یکسری اطلاعاتی به صورت انگلیسی(لاتین) نوشته شده است که اتفاقا بسیار هم کلیدی هستند و به شما در خرید رنگ مورد نظر بسیار کمک خواهند کرد.پس اگر یافتن معانی روی تیوپ ها برات دغدغه بوده تا آخر این مقاله با ما همراه باشید چرا که در پایان مقاله  برای شما ویدئوی آموزشی کاملی قرار داده شده است و میتواند راهنمای خرید کاملی برای شما باشد.

نوشته های بر روی تیوپ عبارتند از:

  1. «تشخیص رنگ روغن»:ابتدا به دنبال واژه ای به نام (oil colour یا oil color) که به معنی رنگ روغن میباشد بگردید.(این نوشته بر روی انواع تیوپ های رنگ روغن موجود میباشد)

  2. «نام رنگ»:در اکثر مواقع نام رنگ در ردیف اول به صورت انگلیسی و یا لاتین (در پشت یا جلو تیوپ) نوشته میشود.

  3. «سری های روی تیوپ»:اصولا در برند های معتبر سری رنگ ها (series و serie) در پایین رنگ نوشته میشود که نشانه قیمت آن میباشد و اکثرا بین 1 تا 5 است که هر چقدر عدد آن بیشتر باشد(رو به عدد 5 رود) قیمت آن بیشتر خواهد بود.

  4. «نشانه حجم آن»:در اکثر تیوپ ها حجم رنگ داخل آن را به صورت میلی متر(ml) در پایین تیوپ قرار داده و برای مثال به صورت(37 ml) مینویسند.معانی نوشته های روی تیوپ رنگ روغن

«اطلاعات مربوط به پشت رنگ»:

  • Permanence (ماندگاری رنگ در برابر عوامل محیطی):این نوشته ماندگاری رنگ شما را در برابر گرما،آب و هوا و…. میگوید که به سه حالت (A وAA و B) دسته بندی میشوند و A به معنای خوب،AA به معنای عالی،B به معنای نسبتن خوب میباشد که کیفیت نسبتا کمتری در مبحث ماندگاری رنگ دارد.

  • Pigment (نام رنگ به صورت مختصر و تخصصی): برای مثال یک رنگ آبی لاجوردی دارید و میخواهید نام مختصر آن را بدانید،رو به روی pigment با اولین حرفی که مواجه میشوید حرف(P) میباشد که همان (pigment) است و جلوی آن حرف اول رنگ نوشته میشود که چون آبی است (B) به معنای (Blue)و جلو (B) عددی مانند 29 (کد رنگ لاجوردی) نوشته میشود.

  • oil (نوع روغن استغاده شده): در اکثر مواقع از واژه(linseed) برای رنگ روغن اسفاده میشود که به معنای روغن بزرک است.

  • Lightfastness (مقاومت در برابر نور): جلوی این واژه اعداد رومی مانند I و II نوشته میشود که I به معنای یک(درجه یک) میباشد و از کیفیت بالایی برخوردار است و II به معنای دو (درجه دو) میباشد که کیفیت کمتری نسبت به (درجه یک)دارد.

  • Opacity (شفافیت رنگ): شفافیت رنگ در اکثر تیوپ ها با همین واژه و مربعی مشخص میکنند که اگر مربع روی تیوپ کاملا مشکی باشد به معنای مات بودن رنگ و اگر کاملا بی رنگ باشد(داخل مربع) به معنای شفاف بودن بسیار آن رنگ میباشد.اگر هم نصف مربع مشکی و نصف آن بی رنگ است به این معنا است که آن رنگ نیمه مات میباشد و برای نشان دادن نیمه شفاف آن نیز از یک مربع بی رنگ و یک خط مشکی بر روی آن استفاده میکنند.

نکات:

  1. سعی کنید که معادل انگلیسی و یا لاتین رنگ خود را پیدا کرده و سپس به سراغ تهیه آن بروید چرا تمامی رنگها با اسمشان شناسایی میشوند و این نام در تمامی برندها یکسان میباشد .

  2. اکثر رنگ هایی که در بازار موجود هستند و مورد استفاده شما قرار میگیرند از سری(serie) 1 میباشند که قیمت مناسبی خواهند داشت. این موضوع بخاطر نحوه ساخت و کیفیت بیشتر رنگ نیز میباشد.

  3. ممکن است برند های مختلف،مکان های متفاوتی را برای گذاشتن علامت ها انتخاب کرده باشند که رنگ و تیوپ پیش فرض ما در این مقاله (winsor newton) یا به اختصار(winton) میباشد.

  4. در برخی از رنگ ها از روغن گلرنگ نیز استفاده میشود.

  5. Lightfastness و Permanence ممکن است در انواع برند ها متفاوت باشد و به صورت *** و یا ++ نشان داده شود.

  6. داشته باشد حتما به این نکته توجه داشته باشید که شفافیت رنگ نشان دهنده پوشش آن بر روی سطوح مختلف میباشد.برای مثال رنگ شفاف پوشش کمتر و مات پوشش نسبتا بیشتری دارند. اما توجه به این نکته لازم است که برای مثال رنگ زرد (در کل) رنگ غیر پوششی میباشد و ممکن است که برندی رنگ زرد بهتری (از لحظ پوشش) ولی در کل رنگ زرد از خانواده رنگ های غیر پوششی میباشد.