مقدمه: از گذشته تا به حال طراحی ها و آثار های متعددی به وسیله رنگ اکرلیک ساخته و معرفی شدند که یکی از این آثار زیبا طراحی بر روی بشقاب های سفالی (دات ماندالا)هستند که توجه بسیاری از هنرمندان را جلب کردند. در ابتدا ماندالا که واژه برگرفته شده از دایره است فقط بر روی بشقاب های سفالی دایره ای شکل انجام میشد که پس از سال ها بروی بوم، بیس های چوبی و انواع ظروف طراحی شد و بخاطر شکل های تقارن و تزئیینی شهرت یافت.
در ایران هم تقارن انواع اشکال هندسی مورد توجه واقع شده و حتی برخی از معماری های بسیار مشهور هم از طراحی این موضوع مستثنا نیستند و به همین دلیل هم هست که این طراحی با شکوه در ایران علاقمندان زیادی را به خود جلب کرده است.
و حالا در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا صفر تا صد این هنر زیبا را به همراه فوت گوزه گری و تمامی نکاتش به شما کامل آموزش بدیم و در پایان این مقاله برای شما ویدئوی آموزشی کامل قرار داده شده پس تا پایان این آموزش با ما باشید . . .
وسایل مورد نیاز:
-
تامپون
-
مدیوم پورینگ
-
بیس سفالی (که ما از یک عدد بشقاب استفاده کردبم)
-
قلم داتینگ
-
سمباده
-
پالت تخم مرغی
-
رنگ اکرلیک
-
قلمو سرتخت
-
قلمو سرگرد
رنگ های استفاده شده در این کار شامل:
-
سفید (titanium white)
-
زرد (cadmium yellow)
-
آبی لاجوردی (ultramarine blue)
-
مشکی (lvory black)
-
آبی فیروزه ای (cerulean blue)
-
نکته: برای آبی های روشن از ترکیب (سفید و سرولین) استفاده شده
-
نکته: برای آبی های تیره هم از ترکیب دو رنگ (الترامارین و مشکی) استفاده شده
مراحل کار:
مرحله اول: بشقاب خود را کامل سنباده بزنید وسپس با استفاده از دستمال مرطوب ، خاک پودر شده روی آن را پاک کنید تا سطح کار شما تمیز و یکدست شود.
مرحله دوم «شروع طراحی»: رنگ های خود را آماده کنید و کمی مدیوم پورینگ به آن اضافه کنید تا رقیق شود ( در هنر نقطه کوبی یا دات ماندالا این امر برای طراحی کار الزامی است چرا که اگر رنگ شما غلیظ باشد، نمی توانید با استفاده از قلم داتینگ به راحتی نقطه های روی کار را ایجاد کنید)
مرحله سوم: حالا قبل از اینکه نقطه های کار را اجرا کنید، آن قسمت از کارتان را که میخواهید رنگ زمینه داشته باشد را با استفاده از قلمو سرگرد و با رنگی که درست کردید کاملا رنگ آمیزی کنید.
مرحله چهارم :حالا نوبت به آن رسیده است که خط های دلخواه را نقطه کوبی کنید و سپس برای پیدا کردن مرکز طرح خود از یک کاغذ که اندازه بشقاب است کمک بگیرید و وسط آن را سوراخ کنید و آن را روی بشقاب قرار دهید و پس از آن قسمت وسط آن را با مداد علامت بزنید تا مرکز طرح شما کاملا دقیق و بی نقص بدست بیاید.
مرحله پنجم «شروع نقطه کوبی»: شما میتوانید از (قلم های داتینگ) برای این کار استفاده کنید که در ابعاد و اندازه های متفاوت در بازار موجود هستند.(اگر دسترسی به قلم داتینگ نداشتید میتوانید از ابزار های سرگرد مانند مداد ها و….. استفاده کنید)
(اگر هم قلم داتینگ دارید ولی سایز نسبتا بزرگتری دارند،وقتی که رنگ را بر می دارید،فشار دست کمتری به قلم وارد کنید تا نقطه های ظریفتری ایجاد شود.)
نکات:
1.اگر مدیوم پورینگی که تهیه کردید غلیظ بود ،آن را با چند قطره آب رقیق کنید (دقت داشته باشید که فقط مقدار کمی از آب را داخل مدیوم بریزید) بیش از حد بافت رنگتون خراب میکنه
2.در مراحل اول رنگ آمیزی (پس زمینه)،حتما دقت کافی برای این کار داشته باشید تا طرح شما بهم نریزد
3.سعی کنید که حتما با استقاده از قلمو(سرتخت)در یک جهت و کامل رنگ آمیزی کنید و آن را کاملا پخش کنید تا حالت خطی مانندو برجسته ،روی کار شما ایجاد نشود.
4.همچنین شما میتوانید از ابزار های سرگرد مانند مداد و…. به جای قلم های داتینگ استفاده کنید.
5.انتخاب اندازه قلم کاملا سلیقه ای است و به شما بستگی دارد که به چه نوع اندازه قلم نیازمند هستید. برای مثال اگر میخواهید نقطه های بزرگتری داشته باشید،قلم بزرگتر و برای نقطه های کوچکتر هم قلم های کوچک مورد نیاز شما هستند
6.بعد از چند بار رنگ گذاشتن حتما قلم خود را با دستمال پاک کنید،چرا که رنگ های اکرلیک زود خشک میشوند و بر روی قلم باقی می مانند و همین موجب نقطه های نه چندان تمیز روی کار شما میشود.
7.اگر برای اولین بار است که میخواهید روی این اثر هنری کار کنید،حتما قبل از آن که این طراحی و رنگ آمیزی را بر روی یک بشقاب انجام دهید،آن را بر روی یک کاغذ ساده و یا مقوا انجام دهید تا کاملا بر روی طرح خود مسلط شوید.
-
برای ایجاد نقطه های اشکی بر روی کارتان،با استفاده از قلم نقطه بزرگی بزارید و آن را به سمت پایین بکشید تا نقطه اشک مانندی برای شما نمایان شود.
درج دیدگاه
برای درج دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.