مقدمه:

مدیوم ها کاربرد بسیار زیادی در رنگ های اکرلیک دارند و حلال آن ها آب میباشد که در این مقاله قصد معرفی کردن سه مورد از پرکاربردترین آن ها را داریم و همچنین در پایان این مقاله برای شما ویدئوی آموزشی کامل قرار داده شده پس تا پایان این آموزش همراه ما باشید . . .

 

پرکاربرد ترین مدیوم های اکرلیک شامل:

  • مدیوم ریتاردر

  • مدیوم پورینگ

  • چسب(مدیوم)DM5

مدیوم ریتاردر:این نوع از مدیوم ها (در اکثر مواقع) برای جلوگیری از خشک شدن رنگ اکرلیک به کار میروند و سرعت خشک شدن آنها را به صورت قابل ملاحظه کم میکنند.(نکته: حداکثر مقدار مدیومی که باید در رنگ خود بریزید تنها یک قطره میباشد.)همچنین میتوان از کاربرد های (مدیوم ریتاردر) به مقاومت رنگ(چسبندگی مناسب برای کار بر روی شیشه و سنگ و …) و شفافیت رنگ اکرلیک نیز اشاره کرد.

مدیوم پورینگ:این نوع از مدیوم ها نیز برای دات ماندالا، نقطه کوبی،آبستره و … کاربرد بسیاری دارد و به راحتی میتواند کیفیت مطلوبی را ارائه کند.مدیوم پورینگ،مدیوم فوق العاده کاربردی است و پیشنهاد میشود که آن را برای کار با اکرلیک حتما تهیه کنید چرا که کیفیت زیادی را به کارتان می افزاید و به آن جلوه زیباتری میدهد.علاوه بر تمامی این ویژگی ها نیز میتوان به روان تر شدن رنگ،ترکیب نشدن رنگ های کنار هم با یکدیگر(در تکنیک آبستره) و رقیق تر شدن آن نیز اشاره کرد.(نکته:اضافه کردن این مدیوم و مقدار آن کاملا به حجم رنگ شما وابسته میباشد.)

   این نوع از مدیوم ها نیز میتوانند کیفیت خارق العاده ای را در زمینه آبستره به شما بدهند.شیوه کار با آن هم به این صورت هست که ابتدا(برای جلوگیری از ترکیب رنگ ها با یکدیگر) به میزان رنگ هایی که قصد دارید بزنید(برای مثال آبی و قرمز)مدیوم پورینگ نیز بزنید و برای رقیق تر کردن آن هم از نصف میزان (رنگ و مدیوم) آب استفاده نمایید.در نتیجه اگر رنگ غلیظی دارید یا حتی قصد رقیق تر کردن رنگتان را نیز دارید استفاده از این مدیوم به شدت پیشنهاد میشود.

چسب(مدیوم)DM5:به جرئت میتوان گفت که این نوع از چسب ها(مدیوم ها) کاربرد بسیار زیادی در زمینه هنر و نقاشی دارند که در ادامه قصد گفتن تنها چند عدد از کاربرد های آن که مربوط به رنگ اکرلیک میشود را به شما داریم.یکی از کاربردی ترین کار هایی که این نوع از مدیوم قادر به انجام آن میباشد استفاده از آن به عنوان پرایمر است که چسبندگی مناسبی را روی سطح ایجاد میکند و اصطلاحا رنگ ها بهتر بر روی آن می نشینند.کاربرد بعدی این نوع از مدیوم ها در استفاده آن به جای وارنیش ها میباشد که میتواند پس از کشیدن طرح شما روی سطح شفافیت مناسبی را به شما نیز بدهد.همچنین در کار هایی مانند رزین،پتینه و…. برای محافظ سطح کار و چسبندگی روی آن نیز استفاده میشود.

 

نکات:

  1. همانطور که میدانید سرعت خشک شدن رنگ های اکرلیک(به صورت قابل توجه ای) بالا است و در بخش (مدیوم ریتاردر) به این نکته اشاره شد که کارایی و کاربرد این نوع از مدیوم در اکثر مواقع برای پیش گیری از همین موضوع میباشد.اما شاید چنین سوالی برای شما پیش بیاید که(آیا تهیه این نوع از مدیوم ها برای همه امری ضروری میباشد؟)قطعا پاسخ ما (خیر) میباشد،چرا که این نوع از مدیوم ها تنها برای افرادی مناسب هستند که  سبک هایی پر جزئیاتی مانند رئال و …. کار میکنند و مدت زمان زیادی را نیز برای این کار صرف می نمایند و در نتیجه نیاز به مدیوم ریتاردر پیدا میکنند.

  2. در راستای نکته بالا،افرادی که در کار با اکرلیک مبتدی هستند هم (برای کاری دقیق و بدون نیاز به عجله)نیاز به این نوع از مدیوم ها خواهند داشت(خصوصا اگر طرح شما خیس در خیس باشد).

  3. حتما توجه لازم را برای استفاده از مدیوم پورینگ در دات ماندالا داشته باشید چرا که کمتر یا بیشتر زدن این نوع از مدیوم به رنگتان میتواند کمی از کیفیت آن رنگ را کاسته کند.برحسب همین موضوع،پالت پیشنهادی ما برای دات ماندالا (پالت) تخم مرغی است که بخاطر جای دادن حجم بیشتر رنگ،مقدار مناسبی از مدیوم را به شما میدهد و با اشتباه بسیار کمتری رنگ شما رقیق میشود.

  4. برای استفاده از مدیوم پورینگ در تکنیک آبستره ابتدا رنگ قرمز را در یک ظرف و آبی را نیز در یک ظرف جداگانه با مدیوم ترکیب و سپس کنار هم بگذارید.

  5. پایه و اساس انواع مدیوم ها برحسب آب میباشد و اصلا نیاز به نگران بودن شما بابت رنگ سفید آن نیست و پس زدن آن(به عنوان وارنیش) و یا حل کردن آن (در رنگ اکرلیک) کاملا بی رنگ خواهد شد.

اگه دوست دارید کامل و تصویری این آموزش و نحوه اجرا را ببینید ویدئوی آموزشی این پایین را از دست ندید :